D&B GROUP – ÉPÜLETGÉPÉSZ TERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS

Épületgépész tervezés

Alapvető profilunk az épületgépész tervezés. 20 év tervezési tapasztalat áll mögöttünk, ugyanis cégeink konzorciumba állását megelőzően mi is alkalmazottakként dolgoztunk és rengeteg tervezési tapasztalatot, kivitelezési tapasztalatot, megoldásokat sajátítottunk el. Olyan innovatív, költséghatékony tervezési megoldásokkal találkoztunk, melyeket mi is tovább kívánunk adni, az Ön rendelkezésére bocsájtani, hogy korszerű, energia hatékony rendszert tudjunk az Ön számára biztosítani. Az energiahatékonyság mellett fontos a költséghatékony beruházás is, melyet a gyártókkal való partneri kapcsolatnak köszönhetően a listaáraknál alacsonyabb árakon tudjuk az Önök számára biztosítani a kondenzációs kazánt, hőszivattyút, lakásszellőztető berendezést, padlófűtési rendszert, száraz (gipszkarton) és nedves (vakolt) fektetetésű fal és mennyezetfűtés-hűtést, valamint a split klímákat.

Épületgépész rendszerek tervezése:

 • Fűtő-hűtő hőszivattyúk tervezése
  Talajszondás, talajkollektoros, kútvizes forrásoldalú hőszivattyús rendszerek tervezése, levegő-víz hőszivattyús rendszerek tervezése.
 • Biomassza kazánok tervezése

Automata működésű pellet, brikett és apríték kazánokat, és a szintén automata faelgázosító kazános rendszerek tervezését.  Létezik még főként a mezőgazdaságban használatos bálakazán is.

 • Kondenzációs kazános rendszer tervezése

Ma a legelterjedtebb hőtermelő berendezés, mely köszönhető a kedvező árának, a meglévő rendszerekhez történő könnyű hozzáillesztésnek, de minden esetben gondos tervezés kell, hiszen a célunk az, hogy kondenzációs üzemben tudjon működni a kazán a téli hidegben is. Ilyenkor sokszor előfordul a radiátorok cseréje is.

 • Napkollektoros használati melegvíz és fűtés rásegítés

Számos megoldása létezik a napkollektoros rendszerek fűtési, illetve HMV rendszerbe illesztésének. Külső hőcserélővel, tároló cirkuláltatással, közös puffertárolóra történő rádolgozással. Feladatunk kidolgozni a legjobb megoldást egy komplex rendszernél.

 • Szekunder oldali fűtési-hűtési rendszer tervezése
  Padlófűtés, falfűtés-hűtés, mennyezetfűtés-hűtés, fűtő-hűtő padlókonvektor, radiátor, fan-coil, szegélyfűtés.
 • Használati melegvíz termelő rendszer tervezése
 • Víz és szennyvíz hálózat tervezése
  Ivóvíz kezelés, zsíros szennyvíz kezelés, olajos szennyvíz kezelés tervezése.

 

 • Központi porszívó tervezése

 

 • Szürkevíz hasznosítás tervezése
  Csapadékvíz öntözési vagy WC-öblítési célra

 

 • Telekhatáron belüli közmű tervezés
  Telekhatáron belüli víz, szennyvíz, csapadékvíz, gáz tervezése

 

További szolgáltatásaink:

 • Épületenergetikai tanúsítás készítése,
 • Hőkamerás épületszerkezeti vizsgálat,
 • Közmű tervezéshez, amennyiben nem áll rendelkezésre geodéziai felmérés, az esetben műszeres szintezés.

A fentebb felsorolt gépész szakághoz tartozó tervezésekkel vállaljuk családi ház, irodaház épületgépész tervezését, csarnok vagy üzemépületek tervezését, kivitelezését vagy meglévő épületének felújítását, energiaracionalizálását.

Ha a Kedves Érdeklődő igényt tart rá, kérjen tőlünk árajánlatot és készséggel válaszolunk rá azonnal.

Kell-e épületgépész tervezést megrendelni?

Valójában sok olyan eset van, amikor az épületgépész tervekkel való igazolás nélkül készülnek el az épületgépészeti rendszerek. Például egy hagyományos 2 csöves, radiátoros fűtési rendszer, vagy egy belső víz-csatorna rendszer átalakítás. Magunk ellen beszélve azt kell, hogy mondjuk, nem minden esetben szükséges terveket készíteni, saját kútfőből is el lehet készíteni bizonyos gépészeti rendszereket, átalakításokat. Ez esetben garanciával se lehet élni, egy munka elvégzése után, hiszen nincs papírra vetve a méretezés, tervezés.

Számos esetben azonban elengedhetetlen a tervezés, hiszen engedélyezi eljárásokat kell lefolytatnunk. Tehát az engedélyköteles gépészeti tervezések az alábbiak:

 • Víz és csatorna engedélyezés amely bizonyos esetekben egy helyen, bizonyos esetekben külön-külön kell engedélyezni,
 • Telken belüli gáz engedélyezése,
 • Kémény engedélyezés,
 • Bányakapitánysági engedélyezés: általában hőszivattyúk talajszondás hőforrása esetén,
 • Vízjogi engedélyezés (ritka esetekben kell alkalmazni, például esővíz szikkasztó, olajfogó műtárgy betervezés esetén.)

Milyen előnyei vannak annak, ha komplett épületgépész tervezést rendelek?

Garanciát tudunk vállalni az általunk készített épületgépész tervezésre. A mögöttünk álló 10 év szakmai tapasztalatnak köszönhetően, a modern gépészeti rendszerek tervezésének birtokában korszerű és energia hatékony megoldásokat tudunk nyújtani az Ön számára. Továbbá a tervezés magában foglalja az engedélyes tervek elkészítését, így több legyet üthet egycsapásra. A tervek elkészítésével tervezői költségbecslés, valamint árazatlan anyagkiírás is jár, melynek köszönhetően több kivitelezőtől is be tudja kérni az általunk tervezett rendszer beruházási költségeit. Innentől kezdve meglepetés nem érheti a kivitelezés során. Így azt láthatjuk, hogy mindenképpen előnyös a tervezés, mivel a kivitelezési költségeknek és a kivitelezési szabadságnak gátat tudunk szabni. Tehát ha ilyen jellegű tervei vannak, akkor úgy gondoljuk, hogy a legjobb helyen jár.

Honnan tudom, hogy megtérül-e a beruházásom?

A kérdés teljesen megalapozott. Rengeteg esetben a tervezők nem firtatják a kérdést, hiszen a szakma sokszínűségének köszönhetően a kiváltások miatt, valamint a felhasználók közötti nagy eltérések miatt pontos számokat igen nehéz mondani. Éppen ezért próbálunk olyan megoldásokat nyújtani, ami maximálisan versenyképes, kiváltása szükségtelen. Így jó közelítéssel tudunk a Megrendelőknek megtérülésszámítást készíteni, melyben meg tudjuk mutatni, hogy az adott gépészeti beruházás (értjük ezalatt a fűtési, hűtési hőtermelő, szellőztető berendezéseket) mennyi idő alatt tud megtérülni. Természetesen ezeket forintra és napra pontosan nem lehet meghatározni még így sem, mert nincs egyforma időjárás, nincs két egyforma felhasználó, üzemeltető, nincs állandó szolgáltatói díj.

Úgy gondoljuk ezeket alapvetően tudni kell minden Megrendelőnknek, hiszen nem mindegy, hogy Ön mire költ el súlyos milliókat, mely nem tervezést, hanem a későbbi kivitelezés költségeit jelenti. Ön elvárja hogy a pénzéért egy olyan rendszert alkossunk, mely egy idő után a pénzt hozza, nem pedig viszi. Mi pedig pont ezért vagyunk, hogy ebben a sokszínű, sokszor ködös szakmában, egy megfelelő utat tudjunk mutatni Önnek.