D&B GROUP – ÉPÜLETGÉPÉSZ TERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS

Arculatunk

2009-ben megújult tevékenységi körrel, új arculattal: az épületgépészeti szolgáltatásokkal üzemel tovább a Mezőmobil Kft, majd 2013-tól az FM Planer Kft-vel együttműködésben szolgáljuk az Ön érdekeit. Szerződéses együttműködésünk neve az D&B GROUP, mint tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó cégcsoport.

Az együttműködésre az alábbi okok késztettek bennünket:

  • az energiaárak drasztikus emelkedése (földgáz, villamos energia, fosszilis energia),
  • a piacon egyre jobban elterjedő megújuló energiákat felhasználó berendezések (hőszivattyúk, biomassza kazánok, egyre kifinomultabb kollektorok),
  • a piacon uralkodó vállalatok irreálisan magas szolgáltatásainak és forgalmazott gépészeti termékeinek bekerülési költsége,
  • saját tervezésben megvalósult családi házak gépészeti rendszerének kivitelezése, melyek nagy része megújuló energiát használ fel.
  • Bevontuk szolgáltatásaink közé az épületgépészeti automatizálást, épület automatizálást is mint új üzletágat cégcsoportunkon belül.Hamarosan bevonjuk szolgáltatásaink közé a napelemek tervezését, beépítését is.

A Konzorcium érdeke, hogy mindenki számára ismert és elfogadott legyen a megújuló energiák hasznosítása, és a Megrendelők igényei szerint a legmegfelelőbb gépészeti rendszert tudjuk kialakítani. Fontos számunkra az energiafelhasználás minimalizálása, és ezt legjobban már az épületek épületszerkezetének tervezésekor figyelembe tudjuk venni. A megújuló energia és lakásszellőztető használata csak abban az esetben kifizetődő, ha annak megfelelő épületet tervezünk, éppen ezért meglévő épülettel rendelkező Megrendelők esetében nem akarjuk eladni a fölöslegesen magas energiaigénnyel üzemelő rendszereket.
Azt tapasztaljuk, hogy a megrendelők idegenkednek a megújuló energiával üzemelő rendszerektől, a bekerülési költségüktől és véleményük szerint kevésbé megbízhatóak, mint a jól bevált gázkazánok. Pedig hőszivattyú évtizedekkel korábban létezett már, mint a kondenzációs kazán. Ezért szeretnénk közelebbről vagy más módon megismertetni ezeket a berendezéseket. Megfelelő tervezéssel nagymértékben kitolhatjuk a hőszivattyúk üzemidejét, élettartamát is.
Úgy érezzük, hogy cégünk megfelelő szakmai háttérrel rendelkezik, úgy az épületgépészeti tervezésben, mint a kivitelezésben.